10 sfaturi pentru crearea unui website de afaceri care atrage clienți

Fiecare afacere, mare sau mică, necesită în prezent un site profesional. Cu toate acestea, inițierea poate fi destul de intimidantă pentru cei care nu au gestionat niciodată un site web. Un site web poate fi unul dintre cele mai importante elemente ale unei afaceri, ajutând la creșterea încrederii în rândul clienților sau îndepărtând clienții potențiali.
Tudor Ciobanu
19 noiembrie, 2020

· 8 minute pentru a citi

Crearea unui site web pentru o afacere mică poate fi una dintre cele mai mari provocări cu care poate să se confrunte proprietarii de afaceri mici. Sarcina devine și mai dificilă, deoarece opțiunile sunt nelimitate, iar costurile pot varia de la un capăt al scalei la altul, fără ca dvs. să puteți vedeți vreo logică. 

Accentul unui designer de site-uri web profesional trebuie să fie crearea unui site web care să poată aduce trafic mai relevant și focusat pentru afacerea dvs., să genereze mai mulți clienți potențiali și să reducă la minimum problemele pe care utilizatorii din întregul spectru ar putea să le întâmpine în timp ce navighează prin site-ul web din diverse motive.

Se pare că vă concentrați pe construirea unui site web pentru mica afacere, deoarece în 2020 o afacere fără un site web este de neconceput.

Cele 10 sfaturi enumerate mai jos vor ajuta site-ul dvs. de afaceri să fie remarcat și să genereze impactul dorit.

1. Fără dezordine

Proiectarea unui site web de afaceri mici ar trebui să fie simplă, dar captivantă. Prea multe informații sau un design complicat pot copleși privitorul. Un design nepăsător trimite, de asemenea, mesajul profesionalismului. Permiteți site-ului dvs. web să respire și utilizatorilor dvs. să aibă o experiență de vizionare plăcută.

2. Google ar trebui să vă poată găsi site-ul cu ușurință

Un site nesupraîncărcat, conținut clar, adrese URL adecvate, sitemap și cuvinte cheie relevante vor permite motoarelor de căutare precum Google să indexeze cu ușurință site-ul dvs. pentru întreprinderi mici. Proiectarea site-ului pentru întreprinderi mici ar trebui să includă cel puțin SEO de bază. Este important să găsiți o platformă SEO prietenoasă pentru a vă construi și întreține site-ul web.

3. Conceput pentru dispozitive mobile

După anunțul Google privind primul index pe mobil, ar fi aproape sinucigaș să nu ai receptivitatea site-ului tău de afaceri mic. Acest lucru înseamnă doar că site-ul dvs. se va adapta și rearanja atunci când este vizualizat pe dispozitive mobile. Dar acest lucru în sine nu va face site-ul dvs. mobil prietenos. Va trebui să vă asigurați că site-ul dvs. web oferă o experiență ușor de utilizat pe toate dispozitivele.

4. Oportunități de intrare

Una dintre cele mai importante funcții ale oricărui site web pentru întreprinderi mici este să vă concentrați pe clienții potențiali de intrare și să capturați cât mai multe. De obicei, înainte de a cumpăra un produs, oamenilor le place să facă o cercetare și o comparație inițială și este posibil să nu fie gata să cumpere imediat. Acest timp ar trebui să fie utilizat la adunarea adreselor lor de e-mail, astfel încât să-i puteți ține la curent și să evaluați când sunt gata să cumpere. Cu toate acestea, ar trebui să evitați să fiți prea persistenți, deoarece acest lucru ar putea enerva un potențial client.

5. Detalii de contact ușor vizibile

Acest lucru poate părea cel mai evident lucru de făcut, dar companiile de proiectare a site-urilor pentru afaceri mici uneori tind să treacă cu vederea acest factor. Numărul dvs. de telefon și adresa de e-mail ar trebui să fie afișate în mod vizibil pe site-ul web și, dacă este posibil, în partea de sus și de jos a fiecărei pagini. Creați la sfârșit o pagină „CONTACT” care include nu numai numerele de contact, ci și adresa de e-mail, adresa fizică a companiei și o hartă, împreună cu indicațiile și orele de funcționare ale companiei dvs.

6. Brandingul trebuie să fie profesional

Evitați orice frivolitate pe site-ul afacerii dvs. și concentrați-vă pe oferirea unui aspect profesional care să fie în concordanță cu marca dvs. Folosiți culori care sunt proeminente în sigla mărcii dvs. Angajați o companie de design de site-uri web, dacă este necesar, pentru a oferi site-ului dvs. un aspect profesional. Alegeți unul sau două fonturi și asigurați-vă că acestea sunt utilizate în mod constant pe tot site-ul web. Grafica și imaginile pe care le utilizați în offline ar trebui, de asemenea, să fie sincronizate și să completeze site-ul web.

7. Designul trebuie să fie simplu și unic

Fie că vă proiectați singuri site-ul web, fie că angajați o companie de proiectare de site-uri pentru afaceri mici, obiectivul dvs. ar trebui să fie crearea unui site web care să reflecte marca dvs. 

Prima impresie este cea mai importantă și va atrage sau respinge clientul. Dacă utilizați orice șablon de tip „ca la toți” și site-ul dvs. web seamănă cu altele mii de pe net, nu veți putea niciodată să creați un impact în mintea clientului. 

Pagina de pornire a oricărui site web este ceea cu ce se începe interacționarea, așa că asigurați-vă că aceasta devine o ancora pentru întregul site și este suficient de impresionantă pentru a atrage atenția clientului.

Nimic nu poate fi mai descurajant pentru un vizitator decât un design de site vizibil rău. Vizitatorii așteaptă cu nerăbdare un proces de navigare clar, care îi poate duce de la punctul A la punctul B fără probleme, fără a fi nevoie să facă față obstacolelor vizuale sau de altă natură. De asemenea, aglomerația poate fi o problemă uriașă pentru site-ul dvs. și este garantată pentru a alunga vizitatorii la concurenți. 

8. Produsele și serviciile trebuie să fie bine prezentate

Mă enervează enorm când caut un produs sau serviciu pe google, găsesc site-ul unei companii locale, iar pe site nu-i nici gram de informație despre produsele/serviciile firmei. Doar cuvinte generale de tipul „companie de incredere, servicii de calitate, prețuri scăzute”. 

Multe afaceri mici nu sunt în măsură să își prezinte produsele în mod eficient. Rețineți, că aveți doar luxul de câteva secunde să câștigați sau să pierdeți un potențial client. Deci, asigurați-vă că prima impresie este profesională. 

Dacă sunteți o companie care vinde produse online, atunci fotografiile, imaginile și descrierile produsului ar trebui să fie clare și adecvate. Dacă aveți un design de site excelent, dar produsele dvs. nu au fost afișate cât de cât adecvat, clienții dvs. se vor gândi de două ori înainte de a cumpăra de la dvs.

9. Timp rapid de încărcare a site-ului

Clienții sunt nerăbdători dacă un site necesită prea mult timp pentru încărcare. Asigurați-vă că proiectarea site-ului dvs. are infrastructura serverului și lățimea de bandă potrivite pentru a o suporta. Un design grafic abundent ar putea afecta timpul de încărcare și ar putea alunga clienții potențiali. Timpul de încărcare a site-ului poate fi, de asemenea, îmbunătățit prin alegerea hostingurilor bune.

10. Conţinut

Nu în ultimul rând este relevanța conținutului de pe site-ul dvs. Acest lucru joacă un rol major în indexarea de către motoarele de căutare. Cu cât conținutul dvs. este mai calitativ și cantitativ, cu atât este mai ușor pentru motoarele de căutare să vă găsească și să indexeze site-ul. 

Conținutul slab sau irelevant este, de asemenea, un argument puternic atunci când vine vorba de atragerea sau respingerea clienților. Titlurile sunt punctul în care trebuie să acordați o atenție suplimentară, deoarece aceasta va face diferența dintre un vizitator care părăsește site-ul dvs. sau continuă să citească restul.

Cercetările arată că există mai mulți utilizatori de telefonie mobilă decât utilizatorii de desktop acum și de aceea este imperativ să ai un site de afaceri care să se încarce mai repede și fără erori frustrante. 

Google așteaptă, de asemenea, ca întreprinderile să aibă grijă de această caracteristică critică și folosește viteza paginii ca element cheie de clasare. Potrivit experților, un site pentru afaceri mici trebuie să se încarce complet în cel mult trei secunde pentru a trece testul de eficiență. Instrumentul Google Pagespeed este un mod simplu de măsurare a timpului de încărcare a paginii.

Lipsa unui site dedicat și actualizat pentru întreprinderi mici vă poate afecta afacerea. Fără un site web, nu numai că rămâneți în spatele concurenței dvs., dar puteți pierde și ocazia de a vă conecta și de a interacționa cu clienții potențiali. Înainte de a cumpăra un produs sau serviciu, clienții ar dori să afle și să vadă mai multe despre compania dvs., iar platforma perfectă pentru a le prezenta este un site web profesional. Sfaturile menționate mai sus vă vor ajuta atunci când proiectați un site web pentru afacerea dvs.

În afară de aceste 10 sfaturi, puteți lua în considerare încă câteva pentru a adăuga mai multă putere și eficiență performanței site-ului dvs. web.

Indexarea site-ului dvs. web în motoarele de căutare

Motoarele de căutare precum Google, Bing și altele caută elemente specifice pentru clasarea site-urilor web. Acestea includ structura și calitatea conținutului, cuvintele cheie și utilizarea acestora, adresele URL, sitemap-urile și altele. 

Este important să urmați sfaturile SEO pe site pentru a atrage atenția acestor motoare de căutare și pentru a obține clasamentul dvs. meritat. Poate fi o idee bună să vă uitați la Regulile Google pentru webmasteri pentru a afla ce ar trebui să faceți pentru a vă optimiza site-ul web.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *