5 Trucuri psihologice dovedite care îți cresc vânzările pe website

Creșterea vânzărilor online este obiectivul principal al nenumăratelor companii, și mari, și mici. Indiferent dacă ești un simplu freelancer sau conduci un magazin online de nivel național, cum ar fi SmadShop, creșterea vânzărilor prin intermediul canalelor online este ca patinatul pe gheață - pare mult mai ușor decât este în realitate.
Tudor Ciobanu

27 octombrie, 2019

· 4 minute pentru a citi

Din fericire, există zeci de trucuri psihologice cu care poți face mai multe vânzări online, multe dintre care le poți implementa imediat. Unele dintre aceste sfaturi se concentrează pe strategii specifice pe care le poți implementa imediat, în timp ce altele sunt mai generalizate. În această postare, vom analiza 5 astfel de trucuri, deci dacă vinzi mărfuri fizice sau conduci o afacere bazată pe servicii, iată cele 5 sfaturi eficiente pe care le poți implementa pentru a crește performanța vânzărilor online.

Deci, ai un vizitator pe website-ul tău online – grozav! Dar va apăsa butonul „Cumpără”? Sa estimat că până la 80% din coșurile de cumpărături online sunt abandonate înainte de a ajunge la plata. Cu un pic de psihologie în marketingul tău, poți da câteva “ghionturi” blânde pentru a avea mai multe vânzări. Iată cum!

1. Ajută cumpărătorul să spună „Da!”

Aceasta este o tehnică de vânzare încercată și testată pe care o poți utiliza pe site-ul web, în ​​paginile de destinație și în descrierile produselor. Ideea este să faci clientul să spună „Da”, punând întrebările corecte. De exemplu, imaginează-ți că ești un maseur:

Titlul tău: obosit să-ți pui viața în așteptare din cauza durerilor de spate cronice?

Cititorul se gândește: „Da!”

Sau, vinzi încălțăminte de alergare performantă:

Titlul tău: Vrei să câștigi secunde la următoarea cursă?

Cititorul: „Da!”

Începe textul cu o întrebare care rezonează cu clienții ideali sau încadrează-le atent în subtitluri sau conținutul site-ului. Acest lucru îi face pe clienți să creadă că îi înțelegi, creează încredere și îi pune într-o gândire pozitivă pentru a cumpăra.

2. Oferă clienților un cadou gratuit

Cu toții iubim ceva pe gratis, nu? Deciziile noastre de a cumpăra sunt determinate de emoții – de la frică și mândrie la iubire – dar avem nevoie de logică pentru a le justifica. Creșterea valorii produsului sau serviciului tău (cu un freebie) fără a crește costul, va convinge clienții că obțin mai multă valoare pentru aceiași bani și le mai oferă un alt motiv logic care-i ajută să justifice achiziția lor.

3. Oferă conținut util

Cadoul tău gratuit nu trebuie să fie neapărat fizic. Poate fi o resursă utilă care va ajuta publicul țintă să își atingă obiectivele, cum ar fi un eBook gratuit sau un tutorial video. Marketerii numesc aceasta „lead magnet”. Dând un anumit conținut gratuit, îți poți împărtăși experiența și să oferi clienților să guste din produsul sau serviciului tău, astfel încât să se simtă mai siguri pe sine cumpărând de la tine.

4. Spune-ți povestea

De ce oamenii cumpără Coca-Cola de Crăciun? Nu, nu doar pentru a-și potoli setea. Se datorează faptului că Coke a făcut din produsul lor o parte a poveștii de Crăciun, folosind reclame festive. Poți folosi povestiri și în marketingul tău! Folosește-ți paginile “despre noi” și paginile produselor pentru a informa clienții mai multe despre cine sunteți, ce faceți și despre valorile de bază care vă conduc echipa.

5. Folosește mărturii

Clienții adoră recenziile nepărtinitoare, deoarece provin de la oameni adevărați și nu de la specialiștii pe marketing. Sunt o sursă excelentă de dovezi sociale care susțin oferta ta și arată cum funcționează produsul tău în lumea reală. Gândește-te la cele mai frecvente întrebări pe care clienții le pun înainte de a cumpăra de la tine. Poți găsi recenzii sau mărturii pentru a răspunde la acestea? Adaugă-le la descrierile produselor sau la pagina de prețuri pentru a elimina orice incertitudine care îi împiedică pe vizitatori să apese butonul „Cumpără acum”.

Bonus: Adaugă o limită de timp

Cu toții am simțit „remușcări din partea clienților noștri”. Dar ofertele cu timp limitat se bazează pe un fenomen psihologic diferit numit „regret anticipator”. S-ar putea să pară ceva sinistru, dar de fapt este ceea ce ne determină să cumpărăm ofertele bune înainte de a fi prea târziu. Adăugând o limită de timp la oferta ta, poți crea un sentiment de urgență și vei face cumpărătorii să se gândească la cum se vor simți dacă nu fac tranzacția la timp.


Ai folosit sfaturi și declanșatoare psihologice pentru a stimula vânzările pe site-ul web? Optimizează-ți conținutul cu sfaturile mele de astăzi și povestește-mi ce s-a primit!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *