Cât câștigă un YouTuber mic cu 7.231 de abonați?

De ce numărul abonaților dvs. nu contează la fel de mult pe cât credeți când vine vorba de generarea de bani pe YouTube.
Tudor Ciobanu
14 noiembrie, 2020

· 8 minute pentru a citi

Cu toții am auzit povești despre oameni obișnuiți care au început un canal YouTube și au acum sute de mii de adepți, milioane de vizualizări pe videoclipurile lor și salarii incredibile pe măsură.

Cu toate acestea, de obicei nu auzim despre acești oameni până când nu au obținut un succes masiv, care poate dura ani, dacă nu decenii.

Rareori auzim povești despre creatori care se află în etapele de început ale creșterii publicului pe YouTube. Cred că este regretabil.

Una dintre cele mai mari provocări cu care m-am confruntat în timp ce mi-am început propriul canal YouTube a fost temutul joc de comparație.

De obicei văd zeci de alți creatori în nișă mea care au un număr masiv de abonați. În comparație, tind să mă simt nesemnificativ, chiar dacă câștig în fiecare lună o sumă respectabilă din micul meu canal YouTube.

Așadar, m-am gândit să împărtășesc câteva idei pe care le-ați putea găsi interesante dacă sunteți un YouTuber mic ca mine sau dacă vă gândiți să începeți un canal YouTube anul acesta.

Când scriu acest articol (26 octombrie 2020), am 7.231 de abonați pe canalul meu de YouTube.

Imagine pentru postare
Imagine oferită de autor.

În prezent, am doar cinci videoclipuri pe canalul meu și nu am postat conținut nou de mai bine de un an. Dar vreau să mă concentrez pe creșterea canalului meu în 2021, motiv pentru care documentez acest lucru acum la sfârșitul anului 2020.

Am câștigat aproximativ 500 USD pe lună în mod constant, fără a încărca conținut nou în ultimele șase luni.

Imagine pentru postare
Captură de ecran oferită de autor.

Am câștigat 4.418,40 USD și am câștigat 5.000 de abonați de la începutul anului 2020. Cu toate acestea, după cum puteți vedea din veniturile obținute în fiecare lună în imaginea de mai sus, câștigul de abonați suplimentari nu a avut impact asupra veniturilor mele.

Imagine pentru postare
Captură de ecran oferită de autor.

De ce venitul meu nu a crescut cu mai mulți abonați?

Pe YouTube, numărul de vizionări pe care le primesc videoclipurile contează mult mai mult decât numărul de abonați atunci când vine vorba de generare de bani.

Abonații pot fi de ajutor, dar nu sunt „sfârșitul, totul”, ca să spunem așa.

De exemplu, atunci când încărcați un videoclip nou, cu cât aveți mai mulți abonați, cu atât veți obține mai multe vizionări la scurt timp după încărcare. În teorie, acest lucru ajută și algoritmul YouTube să decidă dacă videoclipul dvs. este demn de promovat sau nu.

Cu toate acestea, unele canale au milioane de abonați, dar au un număr de vizionări relativ redus pe videoclip.

În acest caz, un canal din aceeași nișă cu un număr de abonați mult mai mic ar putea câștiga teoretic mai multe venituri decât canalul cu un număr mai mare de abonați dacă videoclipurile canalului mai mic obțin mai multe vizionări.

Întrucât nu am încărcat videoclipuri noi în ultimul an, nu am beneficiat de vizionările suplimentare care ar proveni din trimiterea de conținut nou către noii mei abonați imediat după încărcare.

După ce încep să încarc din nou videoclipuri, ar trebui să văd o creștere a veniturilor mele, presupunând că noile videoclipuri sunt relevante pentru interesele abonatului meu actual.

Nisa ta contează

Am urmărit zeci, dacă nu sute de videoclipuri de pe YouTube care împărtășesc câți bani câștigă din canalele lor.

Unul dintre lucrurile pe care le-am observat este că „nișa” lor sau subiectele specifice pe care le acoperă în videoclipurile lor contează foarte mult atunci când câștigă bani pe YouTube.

YouTubers câștigă bani atunci când oamenii vizionează reclame înainte, în timpul sau după videoclipurile lor. Agenții de publicitate au voie să aleagă în ce videoclipuri doresc să își afișeze anunțurile.

Cu toate acestea, platforma de publicitate YouTube este un sistem bazat pe licitații. Prin urmare, dacă mulți agenți de publicitate doresc să își afișeze anunțurile pe videoclipurile dvs., probabil veți câștiga mai mult pe vizionare.

De exemplu, chiar acum, mulți agenți de publicitate folosesc reclame YouTube pentru a vinde programe educaționale. Dacă ați creat un videoclip despre „cum să cumpărați acțiuni pentru începători”, persoanele care au creat programe de investiții vor putea concura pentru a-și afișa reclamele în videoclipul dvs.

De aceea, unii YouTuberi au un „CPM” sau un „cost pe o mie” de vizionări mult mai mare decât alții.

Potrivit Media Shark , suma CPM medie pe YouTube este cuprinsă între 6 și 8 USD. Cu toate acestea, întrucât canalul meu se concentrează pe educație și pe tipul de „conținut”, suma CPM actuală este de aproximativ 90 USD la mia de vizionări.

Imagine pentru postare
Captură de ecran oferită de autor.

„RPM” este suma la o mie de vizualizări pe care o păstrez după ce YouTube și-a luat reducerea. Pe această bază, câștig aproape 0,05 USD pe vizionare video – care este mult mai mare decât media, deoarece există o concurență mai mare pentru anunțurile din nișa mea.

Deci, deși nu este nimic în neregulă cu crearea unui canal vlog care vă documentează viața sau crearea de videoclipuri aleatorii de dragul de a fi creativ, concentrarea pe o nișă specifică care comandă un preț mai mare pe clic de la agenții de publicitate va face mai ușor să câștigați mai mult din mai puține vizionări și un număr mai mic de abonați.

Dacă doriți să înțelegeți care nișe sunt cele mai profitabile pe YouTube, acordați atenție anunțurilor pe care le vedeți înainte sau în timpul videoclipurilor pe care le vizionați.

Dacă vedeți mai multe anunțuri care vând produse similare sau încercați să vă prezentați în fața unui anumit public, există șanse mari să câștigați bani creând un videoclip care să se adreseze publicului pe care încearcă să îl ajungă agenții de publicitate.

SEO, SEO și iar SEO

După ce ați ales o nișă profitabilă, următorul lucru pe care veți dori să vă concentrați este YouTube SEO.

Există mai multe moduri în care spectatorii care nu sunt abonați în prezent găsesc videoclipurile dvs. pe YouTube.

  1. Căutare YouTube – Acesta este locul în care un utilizator tastează un anumit cuvânt cheie sau o interogare în caseta de căutare de pe YouTube sau
  2. Sugerarea videoclipurilor – Aici YouTube recomandă videoclipul dvs. persoanelor care urmăresc un videoclip similar.

Ambele sunt moduri semnificative prin care micul YouTuber poate obține mai multe vizualizări ale videoclipurilor lor.

Câștigul este că trebuie să creați titluri pentru videoclipurile dvs. „prietenoase cu SEO”, astfel încât YouTube să știe când videoclipul dvs. este relevant pentru un anumit subiect pe care îl caută un spectator.

Unul dintre exercițiile pe care le-am făcut pentru toate videoclipurile mele a fost să-mi introduc subiectul în bara de căutare YouTube. Pe măsură ce tastați, YouTube vă va arăta un meniu derulant cu sugestii.

Acestea sunt toate expresii pe care oamenii le caută pe YouTube.

Imagine pentru postare
Captură de ecran oferită de autor.

Dacă creați un videoclip cu una dintre aceste expresii de cuvinte cheie în titlu, veți avea noroc mult mai bun de a fi găsit de persoanele care caută aceste subiecte, ceea ce poate duce la obținerea mai multor vizionări ale videoclipurilor dvs. și la obținerea de venituri mai mari.

Un alt exercițiu pe care l-am făcut cu videoclipurile mele a fost să găsesc videoclipuri similare care au cele mai multe vizualizări pentru a încerca să îmi fie recomandat videoclipul după acesta.

Am făcut acest lucru căutând o expresie de cuvânt cheie, apoi sortând după „numărul de vizionări”.

Imagine pentru postare
Captură de ecran oferită de autor.

Apoi am acordat o atenție deosebită cuvintelor cheie folosite în titlul celor mai vizionate videoclipuri și m-am asigurat că le includ (sau fraze similare) în ale mele.

În prezent, 43% din vizionările mele provin de pe YouTube, sugerând videoclipul meu după vizionarea unui videoclip similar. 20% din vizionările mele provin de la spectatori care au căutat subiectul videoclipului meu în bara de căutare YouTube.

Imagine pentru postare
Captură de ecran oferită de autor.

Calitate peste cantitate

Am crezut întotdeauna în calitate decât în ​​cantitate când vine vorba de orice. Unii YouTuberi cred că trebuie să încărcați în fiecare zi pentru a vă bucura algoritmul YouTube.

Dar este greu pentru majoritatea oamenilor să țină pasul cu acest ritm și să creeze conținut de înaltă calitate.

Recunosc că aș fi mult mai departe în călătoria mea pe YouTube dacă aș posta în fiecare săptămână sau la câteva zile în mod consecvent, dar YouTube nu m-a pedepsit pentru că nu am încărcat în mod constant.

Ceea ce au făcut mi-a răsplătit lună de lună cu un salariu consistent pentru crearea unei mână de videoclipuri în care am investit timp și efort.

„Durata vizionării” video este esențială pe YouTube. Dacă creați videoclipuri care au suficientă valoare educațională sau de divertisment pentru a păstra atenția spectatorilor, YouTube vă va promova conținutul.

Concluzii

Dacă creați conținut de înaltă calitate, care se întâmplă și să fie într-o nișă competitivă și optimizat pentru YouTube SEO, puteți obține un venit lunar foarte respectabil, chiar și cu un număr mic de abonați.

Sursa: medium.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *