Cât costă crearea unui website profesional pentru afaceri?

Una dintre primele întrebări pe care oamenii de afaceri le pun atunci când vine vorba de crearea unui site web este: Cât costă CONCRET crearea unui site web? Adevărul este că costul creării unui site web depinde mult de complexitatea proiectului, obiectivele clientului și multe alte chestii importante. Iar, în acest articol, îți dau întrebările răspunzând la care vei afla cât va costa cu adevărat crearea unui site web concret pentru afacera ta.
Tudor Ciobanu

24 octombrie, 2019

· 3 minute pentru a citi

Vrei să afli azi prețul concret al viitorului tău website? Urmează aceste instrucțiuni.

Trimite-mi la adresa de e-mail tudor@webdesignmoldova.com răspunsurile la următoarele întrebări:

1. Cum m-ai găsit? 

Ai citit blogul meu? Ce anume ți-a plăcut? Cineva ți-a recomandat serviciile mele? Ce anume este cel mai important pentru tine la luarea deciziei: prețul site-ului, calitatea, viteza de creare a website-ului sau altceva? Ce anume?

Aceste lucruri sunt necesare pentru a recunoaște așteptările exagerate de ambele părți. Nici tu, nici eu, nu avem nevoie de ele. Creez site-uri web eficiente pentru companii mici și mijlocii din Moldova și România. Voi crea site-ul tău pe gustul meu ca expert în web design. Și te pot ajuta să gestionezi website-ul într-un mod simplu și eficient. Dacă nu ești de acord să ai încredere în mine, nu vom putea lucra împreună.

2. Scopul website-ului? 

Pentru ce îți trebuie website? Cu cât mai detaliat o să descrii acest punct, cu atât mai precis o să fie prețul site-ului. Eu trebuie să cunosc scopul tău pentru ca să evaluez volumul de muncă.

3. Ce vinzi? 

Bunuri sau servicii? Care dintre ele? De ce este mai bun produsul tău decât al concurenților? Care sunt punctele forte ale concurenților? Care este viziunea ta asupra situației pieței: mediu competitiv, probleme și oportunități de creștere? Aceste informații sunt foarte importante: construiesc pe baza lor scheletul site-ului.

4. Cum vinzi și unde? 

Rețea de distribuitori? Magazin online? Magazine offline? Cum vinzi produsele și care canal este cel mai profitabil? Geografia vânzărilor: oraș, raion, județ, țară, piața transnațională? Ai nevoie de un site multilingv? Dacă ești încă la nivel de oraș, dar intenționezi să te extinzi în viitor, indică acest lucru.

5. Link-uri spre exemple de site-uri? 

Arată-mi ce site-uri îți plac. Acest lucru este necesar pentru a înțelege ce nivel de design aștepți de la mine. Câte șabloane de pagini va trebui de proiectat. Pot face orice site-uri, cu orice design. Dacă nu-mi trimiți nici un link, website-ul va avea un preț mai mare.

6. Ce funcționalitate este necesară pe site? 

Coș de cumpărături cu plată? Căutare inteligentă? Catalog cu filtru? Calculator? Adresă de e-mail personalizată? Email newsletter? Formular pentru solicitare apel? Cu cât va fi site-ul mai complicat cu atât mai scump.

7. Ce ai acum?

Site vechi? Termeni de referință? Un brief completat de altcineva? Identitate (cel puțin un logo)? Materiale foto sau video? 3D sau orice alte ilustrații? Schemele paginilor? Textul?

Sunt adesea apelat să fac un site pentru imaginea companiei, cu fotografii foarte necalitative în mâini. Dacă ai materiale (pentru conținut) de calitate, acest lucru va reduce considerabil costul site-ului. O identitate făcută bine reduce și prețul.

Dacă nu ai nimic deloc, scrie-mi cine va pregăti textul și pozele pentru site: eu sau dumneavoastră.

Orice altă informație

O sarcină tehnică detaliată de lucru pentru un magazin online, desigur, mă va încetini și în 10 minute nu voi pregăti o estimare a prețului pentru website. Dar cu sarcina tehnică voi estima volumul de lucru mult mai precis. În general, trimite-mi tot ce ai acumulat: notițe, idei scrise de mână pe șervețele, ghicitori de la țigani, descifrarea unui vis. Totul va merge pentru afacere!

Trimite-mi răspunsurile la aceste întrebări pe adresa tudor@webdesignmoldova.com!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *