Cum să pornești un magazin online de flori

Poți cumpăra aproape orice online azi. De la lucruri simple pentru viața de zi cu zi cum ar fi alimente sau articole de toaletă, la obiecte mai neobișnuite, destinate ocaziilor speciale, precum rochiile, cadourile și florile. Dar hai să vorbim doar despre flori. Îți poți imagina un eveniment important din viață fără un buchet de flori? Sau, cum ai de gând să oferi spațiului tău de locuit acea senzație de casă fără o plantă de interior?
Tudor Ciobanu
7 februarie, 2020

· 8 minute pentru a citi

În ciuda faptului că florile sunt atât de prezente în viața noastră, nișa de afaceri a floriștilor online nu este încă saturată. Și cu o afacere bine organizată precum livrarea de flori, ai ocazia să reușești. În acest articol, vom aborda cum să pornești un magazin online de flori care oferă cea mai bună experiență pentru clienți și cât ar costa să îl creezi. Dar mai întâi, să vedem beneficiile lansării unui magazin de flori online.

Renunță la cele mai mari 3 mituri despre magazinele online de flori

Afacerea online a florilor este plină de mituri care sunt tipice pentru toate sferele de comerț electronic în general. Aceste mituri nu sunt altceva decât detractori care pot descuraja potențialii proprietari de afaceri să își deschidă primul magazin. Să aruncăm o privire mai atentă și să risipim câteva dintre aceste mituri.

# 1 Florile nu se vând prin internet

Unii oameni sunt cu adevărat dezorientați, când vine vorba de problema modului de a vinde aranjamentele florale online. Simt pur și simplu că florile trebuie văzute, atinse și mirosite înainte ca cineva să poată lua cu siguranță o decizie de cumpărare. Cu toate acestea, ritmul vieții moderne înseamnă că unii dintre noi pur și simplu nu avem timp pentru a face acest lucru, iar cu programele aglomerate care ne ocupă pe toți, puțini oameni au grijă să-și petreacă timpul mergând la magazin. Acest lucru face ca comanda de flori online să fie mai mult decât rezonabilă, mai ales atunci când comanda intră în mâinile unei florării profesioniste de pe celălalt capăt al ecranului.

Prognozele făcute de specialiștii din industrie susțin că piața de flori de comerț electronic va crește excesiv în următorii ani și nu este o surpriză.

# 2 Crearea unui site simplu este mai mult decât suficient pentru ca o afacere să înceapă să vândă flori online

Realitatea este că este mai bine să creezi un site web personalizat, deoarece site-urile de șabloane arată generic și neprofesionale și nu vor face față numărului de vânzări pe care îți dorești, fără îndoială.

# 3 Pe internet concurența este prea mare, iar nișa este complet saturată

Mulți cred că există magazine online abundente de flori, iar piața este atât de suprasaturată încât este inutil să intre în ea nou-veniți. Mai mult, ei cred că nu pot concura cu giganții de pe piață. Dar, întreprinderile mici au propriile avantaje, cum ar fi posibilitatea de a te focusa pe o nișă și de a folosi SEO local.

Cumpărăturile și livrările online de flori devin populare: 18% dintre utilizatorii de internet din întreaga lume au achiziționat flori și seturi de cadouri online. Deci, poate acum vă veți strădui să deschideți un magazin de flori?

Ce contează cel mai mult pentru clienți când cumpără flori de la magazinele online?

Fiecare industrie de comerț electronic are propriile sale caracteristici și nuanțe care ar trebui să fie luate în considerare la crearea unui magazin. Industria florilor nu face excepție și acest studiu SAF a făcut o defalcare a factorilor pe care ar trebui să-i acordați atenție în timpul dezvoltării magazinului dvs. de flori:

 • Recomandări. De obicei, clienții tind să cumpere flori pentru ocazii speciale, care, prin natură, nu se întâmplă foarte des. Din această cauză, unii clienți pot avea nevoie de cumpărarea articolelor potrivite, atât florale, cât și non-florale, din cauza lipsei de experiență.
 • Livrare. Livrarea rapidă și fără probleme este totul când vine vorba de a livra ceva la fel de delicat ca un buchet de flori. Având în vedere acest lucru, asigură-te că serviciul de livrare pe care îl alegi este suficient de atent pentru a livra fiecare buchet în stare impecabilă.
 • Calitate. Unii oameni sunt încă sceptici cu privire la comerțul electronic. Scepticismele lor pot fi deosebit de puternice atunci când vine vorba de a comanda flori, deoarece este imposibil de verificat calitatea.
 • Valoare pentru bani. Acest aspect nu este specific industriei florale, ci despre achiziții în general. Toată lumea caută echilibrul perfect preț-calitate, iar florăriile nu fac excepție.
 • Sortiment. Magazinele offline sunt limitate de zona fizică, iar tu nu ești! Așadar, folosește acest avantaj în favoarea ta și oferă clienților o gamă largă de articole pentru a le satisface nevoile!
 • Comoditate. Hai sa recunoastem. Cei mai mulți dintre noi cumpărăm cadouri în ultimul moment. Clienții tăi nu sunt diferiți. Oferă-le experiența perfectă în fiecare etapă a procesului de shopping, astfel încât să aibă încredere în decizia lor de a cumpăra. Procedând astfel, vei reduce rata de respingere și autoritatea site-ului tău va înflori în ochii clienților.

Sfaturi de la cele mai bune magazine online de pe piața comerțului electronic demne de urmat.

# 1 Selecție florală

Cele mai bune magazine electronice florale oferă flori pentru fiecare ocazie: nunți, aniversări, zile de naștere, înmormântări și multe altele. În plus, clienții pot dori să trimită un cadou șefului, sau unui partener de afaceri, dar pot simți că florile exprimă mai degrabă un sentiment romantic. O alternativă excelentă este o plantă verde în ghiveci, sau ceva unic și exotic, cum ar fi un bonsai sau un cactus rar.

# 2 Comandă și livrare

O altă parte importantă a planului de afaceri online pentru florarie este serviciul de livrare competent și munca de înaltă calitate. Posibilitatea de a trimite flori la comandă există de mai bine de un secol, fiind nevoie de 3 – 4 zile pentru livrare. Astăzi, există o mulțime de modalități de a comanda, iar magazinele de flori electronice de oferă ghidaj telefonic și online, precum și oferă asistență pentru consultarea clienților. Pentru a oferi clienților mai multă încredere, aceste companii oferă informații de urmărire a comenzilor prin telefon și online, astfel încât clienții pot verifica starea livrării lor pe măsură ce trece de la magazin la destinatarul prevăzut.

# 3 Cadouri non-florale

În cazul în care clienții tăi vor să adauge o ciocolată mare sau un ursuleț de pluș frumos la comanda lor de flori, este important să le oferi această ocazie! Companiile care dețin poziții de lider în lumea magazinelor online de flori oferă clienților o gamă largă de cadouri non-florale, de la baloane și dulciuri colorate la fructe rare și bijuterii fine.

Pe lângă factorii enumerați mai sus, magazinele oferă clienților lor o experiență excepțională. Acest fapt îi face să iasă în evidență printre concurenții lor.

Integrări terțe pe care le veți aprecia pentru afacerea dvs. cu flori

În ceea ce privește integrările terților, dumneavoastră, în calitate de proprietar al afacerii, veți aprecia următoarele:

# 1 Contabilitate și finanțe

Acest lucru vă va ajuta în gestionarea eficientă a sistemului de vânzare (POS) și a sistemului de contabilitate. Puteți examina astfel de integrări precum QuickBooks Online și POS-ul Web .

# 2 Asistență pentru clienți

Ai nevoie de această opțiune pentru a oferi clienților un serviciu de asistență calificat, care poate afecta direct vânzările și transforma cumpărătorii în clienți fideli. Acum există o gamă largă de soluții potrivite pentru o afacere de flori online.

# 3 Plăți și securitate

Clienții se simt mai confortabil când fac cumpărături într-un magazin web care oferă diverse metode de plată. Extensiile de plată ar trebui să asigure plata sigură, protecția împotriva fraudei, actualizatorul contului și plățile mobile.

# 4 Raportare și analiză

Aceste soluții îți permit să măsori performanțele magazinului tău web și îți oferă o perspectivă vizuală a pâlniei de vânzări. 

# 5 Transport și livrare

Pentru întreprinderile de comerț electronic cu flori, transportul și livrarea sunt etapa finală ale călătoriei spre client. Acest pas include calculul costurilor de transport, determinarea automată a locației, ajustarea tarifelor de transport prin reguli flexibile, etc. 

Designul site-ului. Experiența utilizatorului.

Experiența utilizatorului este considerată a fi unul dintre factorii principali care afectează ratele de conversie. Acesta este motivul pentru care necesită o atenție deosebită din partea ta. 

Iată 6 condiții importante pe care un site web trebuie să le îndeplinească pentru a oferi o experiență bună a utilizatorului.

 • Utilizabil. Asigură-te că site-ul tău web este ușor și plăcut de utilizat.
 • Util. Postează conținut original și atractiv pentru a distra și educa clienții.
 • Dezirabil. Conținutul de pe fiecare pagină a site-ului web ar trebui să trezească emoție și apreciere.
 • Ușor de găsit. Asigură o navigare curată și simplă pe site-ul web.
 • Accesibil. Ține cont de faptul că site-ul tău web ar trebui să fie ușor accesibil de către persoanele cu dizabilități.
 • Credibil. Clienții tăi ar trebui să aibă încredere în calificarea ta la fiecare etapă a călătoriei cumpărătorului.

După ce analizezi componentele experienței utilizatorului, ești pe deplin pregătit să creezi o experiență de utilizator fără cusur pentru site-ul tău web. Poți fi sigur că clienții tăi vor aprecia asta și probabil vor vizita în mod regulat pentru a face achiziții noi din magazinul tău.

Gânduri finale

Configurația florăriei online poate părea o sarcină descurajantă, cu toate acestea, dacă o descompui în subsarcini mici, este ușor de gestionat și poate fi îndeplinită. Și mai mult – cu asistență calificată și o strategie bine gândită, vei fi pe deplin pregătit să oferi clienților tăi servicii de top! Dacă ai întrebări sau dorești să discuți despre cum te pot ajuta să începi propriul magazin de flori online – nu ezita să mă contactezi! Te pot ajuta să începi magazinul de flori online!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *