Cum să scrii articole pentru blog pe care oamenii chiar le citesc

Să dăm oamenilor ce își doresc ei cu adevărat.
Tudor Ciobanu

1 octombrie, 2019

· 3 minute pentru a citi

Sfaturi despre cum să scrii pot fi găsite cu tonele în internet. Chiar și eu am de gând să mai scriu câteva. Dar îți oferă acestea cu adevărat abilitățile necesare pentru a scrie articole pe care oamenii chiar le citesc, le comentează  și le împărtășesc cu prietenii lor?

Scrierea chestiilor pe care oamenii doresc să le citească nu este atât de dificilă pe cât ai putea crede. Luăm, de exemplu, aceste paragrafe de introducere, ele de fapt nu înseamnă nimic. Majoritatea oamenilor nu le vor citi. Ei vor derula pe lângă ele, în căutarea textului evidențiat sau a punctelor cheie.

Doar scrie câteva propoziții pentru a adăuga lungime textului tău și să pară că de fapt știi despre ce vorbești.

1. Include o listă de motive.

Listele sunt ceea ce atrag oamenii. Creează puncte cheie bune. Oamenii le vor citi. Cu toate acestea, ei nu vor citi explicațiile pe care le oferi. Aceasta necesită timp care ar putea fi petrecut făcând alte lucruri, cum ar fi citirea următorului punct.

2. Nu le spune cum să-și trăiască viața.

Oamenii doresc doar un sfat rapid pe care îl pot citi și simți un sentiment de iluminare. Nimeni nu-ți va citi explicațiile. Din nou, doar adaugă câteva propoziții care să facă să pară că știi despre ce vorbești. Chiar dacă nu. Pentru că, dacă să fim sinceri, probabil că nu.

3. Scrie cinci puncte cheie sau mai puțin.

Numerele impare sunt de preferat, deoarece majoritatea oamenilor sunt ciudați. Dacă trebuie să incluzi un număr par de puncte, atunci fă unul „bonus”. În acest fel, va părea că împărtășești informații suplimentare pe care altfel le-ai fi reținut. Ești atât de generos!

4. Include link-uri către alte articole pe care le-ai scris.

Cu cât incluzi mai multe link-uri, cu atât va părea că ești mai inteligent și de încredere. Link-urile nici nu trebuie să fie relevante, deoarece oamenii nu vor face clic pe ele. Doar vor vedea link-urile, vor ignora propoziția în care se află și vor trece la următorul punct.

5. Alege o imagine care atrage atenția.

Oamenii nu vor citi titlul tău până când nu vor fi atrași de poza de copertă. Pune una bună. O poză în care cineva scrie sau tastează este bine. Ceva abstract sau atractiv este mai bine. Când ai îndoieli, surprinde și folosește o imagine care se atinge vag de subiectul tău.

SFAT BONUS: Cere oamenilor să se implice.

Când vine vorba de aceasta, nimănui nu-i pasă de ceea ce scrii. Dar dacă punctele tale cheie sunt bune, oamenii ar putea crede de fapt că au învățat ceva. Încurajează-i să-ți dea un like sau să lase un răspuns în care să-ți spună cât de mult au învățat și ce persoană uimitoare ești tu. Scrie aceasta cu un font bold sau în formă de citat, astfel încât să iasă în evidență.

Acum ai toate sfaturile necesare pentru a scrie un articol pentru blog pe care oamenii îl vor citi. Probabil că ei nu își vor aminti niciun detaliu peste cinci minute, dar e în regulă. O faci la fel în calitate de cititor.

Acum ești pe calea cea dreaptă de a câștiga mii de urmăritori și de a deveni următorul rege al internetului.


Dacă îți place ceea ce tocmai ai citit, mergi mai jos și abonează-te pentru a primi viitoarele mele articole la fel de bune sau spune-mi ce ți-a plăcut în comentarii. Iar dacă ești mai generos, dă un share prietenilor tăi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *