De ce afacerea ta are nevoie de website în 2020?

Tudor Ciobanu
15 septembrie, 2019

· 3 minute pentru a citi

Clienții caută afacera ta online

Motivul de ce multe companii investesc într-un site web cu optimizare pentru motoarele de căutare (SEO): oamenii merg online pentru a găsi o afacere locală, iar 93% din căutările online încep cu un motor de căutare. Crezi sau nu, zilnic, se fac 3,5 miliarde de căutări pe Google, și chiar în acest moment, este cineva online chiar din zona ta care caută exact serviciul sau produsul pe care-l oferi. Și ghici cine va căpăta acest client? Nu tu.

Dacă ești proprietarul unei afaceri și stai la dubii despre crearea unui site web, îți voi economisi ceva timp: ai nevoie de unul. Unul bun. Un site profesional, bine conceput, cu capabilități de capturare, de creștere a vânzărilor, care diferențiază brandul.

Comportamentul consumatorului se schimbă de-a lungul timpului pentru a se adapta la tehnologia modernă, și comportamentul consumatorului deja sa schimbat pentru a se adapta erei digitale.

Apariția rețelei globale a creat o perturbare în lumea afacerilor. Din ce în ce mai mulți consumatori și-au dat seama că pot găsi online ceea de ce au nevoie mai repede și mai eficient decât din alte surse. Comportamentul sa schimbat radical. Când ai căutat ultima dată o afacere din surse tipărite? Consumatorii caută deja online pentru a găsi afaceri locale.

Moldovenii petrec tot mai mult timp în mediul online

Conform unui sondaj realizat de IMAS, în martie 2018, moldovenii petrec online în medie 3 ore pe zi în zilele obișnuite iar în zilele de weekend peste 3 ore jumate. În 2012 moldovenii petreceau pe site-uri doar doua ore în zi. De acum, consumatorii din Moldova caută tot mai des informații pe website-uri și se așteaptă ca companiile să aibă o prezență online (inclusiv un site web) și vor lua în vedere o companie care are un website profesionist față de o companie care îndeobște lipsește din mediul online.

În 2019, numărul consumatorilor care merg online pentru a găsi o afacere locală a crescut la 97%. Dacă dorești ca ei să aleagă compania ta, trebuie să fii găsit online – ceea ce înseamnă că ai nevoie de un site web. Ai nevoie de unul din prima zi în care ai început afacerea, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

Acest lucru se aplică tuturor domeniilor, chiar și industrie și producere. Progresul digital începe cu un site web. Nu ai nevoie doar de un site web, ci de un site optimizat și accesibil de pe orice dispozitiv.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *