Greșeala clientului #1 „Crează-mi Un Website Obișnuit”

Uneori, clienții vin la mine cu o cerere „să le creez un site web simplu”. În 9 cazuri din 10 lucrez productiv cu clientul.
Tudor Ciobanu
28 noiembrie, 2020

· 3 minute pentru a citi

Toate coincidențele sunt întâmplătoare, exemplele sunt fictive)))

Ce trebuie de făcut pentru a împiedica clientul să-și epuizeze bugetul

Un „Site obișnuit” este ceva rău. Când clientul nu știe pentru ce are nevoie de el. Când nu îi este clar cum va ajuta. Evit site-urile obișnuite cu orice preț.

Discut cu clientul până nu aflăm 100% ce probleme l-au făcut să se adreseze la serviciile mele. Gândim bine ce am înțeles și ofer o soluție. Până nu ajungem la esența problemei, nu încep lucrul. În caz contrar, va primi „Un Website Obișnuit”. Un website „mort”, inutil și costisitor.

Iată câteva exemple despre modul în care cheltuielile necugetate pot fi transformate într-o investiție profitabilă.

1. „Un Website Obișnuit” pentru licitații

Apel de la un client:

– Salut! Creați-mi un site obișnuit.

– Bună ziua, – răspund, – ce înseamnă „obișnuit”? Pentru ce ai nevoie?

– Ei bine, pentru al pune pe cărțile de vizită – clientul.

O întâlnire sau o conversație telefonică mai detaliată dezvăluie necesitatea de a participa la licitații. Acolo, un site web corporativ este de mare ajutor. Inspiră încredere, oferă informații. Iar clientul dorește un site web mic, obișnuit, așa, doar pentru vizibilitate. Îi propun o versiune de site pentru licitații (am deja o astfel de experiență). În condiții egale, un astfel de site „ucide” concurenții. Clientul este etuazmat. Nici nu i-a trecut prin minte că site-ul ar putea ajuta în lupta pentru licitații.

Ce s-ar întâmpla dacă mă așezam la muncă fără aceste informații despre licitații? Creeam „Un Website Obișnuit”.

2. „Un Website Obișnuit” pentru companie

Dialogul este cunoscut: „Vreau un site web – singur nu știu pentru ce”. 

Who Knows Idk GIF - Find & Share on GIPHY

Ne închidem și nu lăsăm pe nimeni să iasă până nu ne dăm seama cum putem ajuta antreprenorul. După 1,5-2 ore de chin și chin băut ceai și iată! A apărut contactul. Problema a fost dezvăluită: clienții apelează compania cu același întrebări. Operatorii de telefon răspund încontinuu aceleași întrebări. Vor să se spânzure deja.

Propun să structurăm întrebările, să le răspundem corect și să facem un ghid pentru clienți. Posibilitatea se completare a ghidului de către client. Drept urmare, operatorii de telefonie mai degrabă vând decât răspund la aceleași întrebări, iar profiturile companiei cresc.

Clientul este încântat. O sarcină palpabilă. Lucrul este în toi. Iar dacă nu găseam problema clientului? Ei bine, ai înțeles)))

Ce este comun pentru clienții „Unui Website Obișnuit”

Clientul nu vorbește despre probleme. Îi este greu să povestească unui om din afară că afacea NU mai funcționează. Preferăm să ne lăudăm despre succes. Pe mine nu mă interesează ce faci bine. Vreau să rezolv probleme. Probleme de afaceri – am un loc de muncă. Rezolvând problema – obțin un client fidel.

Pentru mine este benefic să aduc profit clientului. Nu prea câștigi bani pe comenzi unice. Industria nu-i aceea) O afacere deplină începe cu clienți fideli.

Nimeni nu va deveni client fidel de la „Un Website Obișnuit”. Dacă nu are niciun rezultat după prima cooperare, de ce ar trebui să-mi plătească iar? Nu este profitabil pentru mine să creez site-uri mizerabile. Aceasta distruge afacerea cu site-uri web. Este plictisitor ca naiba.

Povestește-mi despre probleme. Să începem cu o consultație gratuită!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *